HIKVISION, HAIKON, HILOOK KAYIT CİHAZLARINDA ŞİFRE SIFIRLAMA İŞLEMİ

Merhaba,

Bu yazımda Hikvision, Haikon, Hilook marka kayıt cihazlarında şifre sıfırlama işlemini anlatmaya çalışacağım.

Şifre sıfırlama işlemi için cihazınızla aynı ağda bulunan bir bilgisayara SADP Tool programının yüklü olması gerekiyor. Eğer program yüklü değil ise; https://www.hikvision.com/tr/Support/Agreement/14951031999299/718370249929587?iframe=true&width=760&height=300 adresinden indirebilirsiniz.

Eğer bir ağınız yok ise, kayıt cihazınızı bir Ethernet kablosu ile doğrudan bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Kayıt cihazınızı bilgisayarınıza doğrudan bağladıktan sonra bilgisayarınızın Ethernet portu ile kayıt cihazınızın aynı ip aralığında olması gerekir. Eğer aynı ip aralığında değillerse bilgisayarınıza statik ip vermeniz gerekiyor. Kayıt cihazınızın varsayılan ip adresi 192.168.1.64 şeklindedir.

SADP Tool uygulamasını yükledikten sonra programı çalıştırın ve şifresini unuttuğunuz cihazı seçerek Forgot Password butonuna tıklayın.



Açılan pencerede export butonuna tıklayın.


Dosya yolunu seçin ve dosyayı isim vermeden klasör seç diyerek kaydedin.


Kaydetmiş olduğunuz dosyanızı ilgili ithalatçı firmanıza mail olarak iletmeniz gerekiyor.

NOT: Dosyanızı gönderdikten sonra ithalatçı firmanızdan yeni bir dosya gelene kadar cihazınızı kesinlikle kapatmayın ve dosyanın gelmesini bekleyin. Aksi takdirde tekrardan dosya göndermeniz gerekecektir.

Kaydetmiş olduğunuz dosyayı ithalatçı firmanıza gönderdiğinizde sizlere şifreyi sıfırlayıp tekrardan bir dosya gönderecekler. Bu dosyayı cihazınıza import etmeniz gerekiyor. Bunun için ise;

Tekrardan SADP Tool programını çalıştırın ve cihazınızı seçerek Forgot Password butonuna tıklayın.


Açılan pencerede Import File seçeneğini seçin ve dosyanızı göstermek için klasör butonuna tıklayın.


İthalatçı firmanızdan gelen import dosyanızı seçin.


Import dosyasını yükledikten yeni şifrenizi girin ve şifrenizi onaylayın. Confirm butonuna tıklayın. Yeni şifrenizi belirlerken dikkat etmeniz gereken husular şunlardır;
  • Şifre en az 8 karakterden oluşmalıdır,
  • Şifrede büyük harf, küçük harf ve sayı bulunmalıdır,
  • Şifrenin içeriğinde admin kelimesi geçmemelidir.

İlgili adımları uyguladığınızda reset password succeded uyarısı almanız gerekiyor. Bu uyarıyı almış iseniz şifreniz sıfırlanmış demektir. Artık cihazınızı yeni şifrenizle kullanabilirsiniz. Aksi bir durumda ise ithalatçı firmanızla iletişime geçebilirsiniz.







Yorumlar

Yorum Gönder